Tátra-főgerinc kalauz magyar nyelven

Az idei év számomra egy hatalmas örömhírrel indult: a boltokba került Adam Piechowski könyve: A Tátra főgerince. A fordító-szerkesztő Futó Endre volt (a négynyelvű Magas-Tátra-névtár készítője, a Klaus Gattinger-könyv lektora), ami garancia a minőségre. A könyv megjelenése azért is nagy dolog, mert a Tátráról a legutóbb megjelent, hegymászóknak szóló magyar nyelvű könyv a Komarnicki-kalauz volt.
De nemcsak hegymászóknak szól: mivel a Magas-Tátra mellett a Nyugati- és a Bélai-Tátra is szerepel benne, így turistáknak is nagyon hasznos lehet.
A Mountex üzleteiben lehet megvásárolni, a négy kötet 3000 Ft; vagy személyesen csütörtökönként a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetségnél 2000 Ft-ért.
A könyvhöz kapcsolódó hír, hogy a szerző január 17-én, csütörtökön este hatkor a Magyar Földrajzi Társaság Hegymászó Szakosztályának szervezésében előadást tart a főgerinc történetéről az ELTE Lóczy-termében (Budapest, XI., Pázmány Péter sétány 1/C.). A belépés díjtalan.
Mi ott leszünk.

Posted In

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy a Magas-Tátrában hol vannak lezárva utak és meddig? Mi március közepén szeretnénk túrázni. köszi

vgy | 2008, január 24 - 15:22

Szia!
Itt megnézheted, hogy mik vannak lezárva:
http://magas-tatra.hu/turakalauz
A zárlat június 15-ig tart.
Annyit még hozzátennék, hogy a Tátrában márciusban még teljesen téli viszonyok vannak.

Zoli | 2008, január 25 - 09:33