A felszerelés

Mi kellhet és mi nem? Felesleges-e vagy hasznos egy-két cucc? Hol lehet olcsón beszerezni? Megvegyem v. elegendő bérelni? Hol lehet bérelni, kitől, mennyiért?

Posted In

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Most vásároltam a Montex-ben egy hálózsákot, aminek komfortfokozata +9-től -5 fokig terjed (Hannah Bivak). Le van értékelve 19.000-ről 14-re, ha esetleg valakit érdekelne. Kettő hét múlva élesben is ki lesz próbálva, akkor majd beszámolok arról, hogy mennyire éri-e meg v. sem.

sumesz | 2008, augusztus 27 - 21:55

A Mountexben most elég durva leárazások vannak, ajánlom mindenki figyelmébe. Ma vettünk nekem egy La Sportiva Cliff 5 mászócipőt 13e Ft-ért (pedig csak egy faliórát akartunk venni a Jysk-ben :-)
ilyen
Hétvégén ki is próbálom :-)

Zoli | 2008, augusztus 28 - 23:54

Az ingyen volt.:) Én most ezzel szemezek de Miskolcon nem lehet kapni:
Scarpa Spectro

Braunka | 2008, augusztus 30 - 00:42

Csak nem miskolci vagy te is? :-)
A Mountexnek amúgy nagyon jó a webshopja, csakhát cipőt nem szívesen vesz az ember próba nélkül...

Zoli | 2008, augusztus 30 - 09:08

Ezt most viccen kívül:
Volt barátnőmék azt csinálták, hogy megrendeltek vagy 5 méretben, néha egy zsákkal is ruhát, cipőt, és ami nem volt jó, azt visszaküldték. A webkereskedelemhez így kell alkalmazkodni.

sumesz | 2008, augusztus 30 - 12:15

Sziasztok.
Én is miskolci vagyok. :)
Köszönöm a segítséget. Azért szétnézek még, mert sok jó cipő van. Most egy kb 8 éves
Lasportiva Kendo
-m van, ami most már megszolgálta az árát bőven.:) Azért emlékbe mindenképpen elteszem.:)

Braunka | 2008, szeptember 1 - 11:45

Nem lett kipróbálva, ugyanis éjszaka 18 fok alá nem hűlt a levegő:/ Nem is vittem magammal, csak a nyári zsákomat. Na, majd legközelebb;]

sumesz | 2008, szeptember 7 - 18:32

Gyenes Tamás Nűnű
Szerintem fagypont körül már fázni fogsz benne. Ha nem, akkor +5 fok felett meg meleged lesz benne. Nekem legalábbis furcsa a 14 fokos komfortfokozat.

Gyenes Tamás Nűnű | 2008, szeptember 9 - 18:06

Nem is tudom... Van egy +19-től +9-ig terjedő komfortfokozatú szintén Hannah hálózsákom, amit vittem, és abban is nagyon-nagyon fáztam, igaz függőágyban aludtam. Mikor voltam a Szlovenszkó Paradicsomban, akkor is ezt vittem, felfújható matrac volt alattam, július volt, nappal szerintem 30 fok v. magasabb, éjszaka úgy 15 fok, de azt hittem, hogy kész, ez már hypothermia, nekem lőttek. Annyira lehűltem benne, hogy egy nadrágot képtelen voltam felvenni. Bízom az új hálózsákomban. Ha nem vállik be, akkor marad a hosszútűz melletti alvás:D

sumesz | 2008, szeptember 11 - 16:38

Nos, volt szerencsém hétvégén kipróbálni az új hálózsákomat a Hannah Bivakot.
Hajnalban mértem a hőmérsékletet, akkor +3 fok volt. A hálózsák szuperül szerepelt. Egyáltalán nem fáztam benne. Alattam volt egy alufóliás polifoam és úgy kb. 15 centi vastagon száraz falevél, tehát a szigetelésem is tökéletes meg volt oldva. A váll felett is összehúzható a zsák és a "kapucni" részénél is. Felkelni belőle szinte fáj, mert az arcán azért érzi az ember, hogy hideg van odakint:) Az elcsomagolása az külön művészet, ami mellékes ha azt vesszük figyelembe, hogy nem fázik benne az ember:) A súlya 1.8 Kg... tehát... tehát nem könnyű, mérete viszont átlagos. Azoknak ajánlom, akik nem kívánnak különleges körülmények között éjszakázni, de késő ősszel is (!!!nem télen!!!) szeretnek a szabadban megszállni.

sumesz | 2008, október 21 - 12:44