Halálos baleset a Sas úton

Az MTI információi szerint halálos balesetet szenvedett a Lengyel-Tátrában egy magyar turista, amikor erős széllökés sodorta le az egyik hágóról.
A baleset a Zawrat-hágón, a Lengyel-Tátra egyik köztudottan veszélyes pontján történt szombaton, ahol ekkor 120 km/h erősségű szél fújt. A szerencsétlenül járt nő két útitársa könnyebben megsérült, őket a zakopanei kórházba szállították. A mentést végzők szerint a Sas úton haladó turista valószínűleg egy széllökés miatt megcsúszott, 50 métert zuhant, és a sziklákra esett. A mentőegységek további három magyart találtak a hágó térségében, mindannyiukat biztonságba helyezték. A mostoha időjárás miatt helikoptert nem használhattak. Az akcióban 14 hegyimentő vett részt.

Forrás:
http://www.gondola.hu/hirek/82420
http://wiadomosci.gazeta.pl/
Wiadomosci/1,80269,5873028,Wegierska_turystka_zginela_w_Tatrach.html

Kapcsolódó hír: http://www.nyarilap.hu/hegyek/90-karpatok/
898-fekete-hetvege-a-lengyel-tatraban-magyar-aldozattal

Frissítés:
A balesetet szenvedett hölgy egyik túratársa hozzászólásában leírta, hogy mi is történt.
Mivel annyi ellentmondásos hír kering az interneten, fontosnak tartom helyesbíteni az információkat, remélve azt, hogy ezzel elejét lehet venni az álhírek és rosszindulatú találgatások megszületésének. Kérek mindenkit, hogy tartsuk tiszteletben az érintettek fájdalmát.
Tehát, a csapat a kék jelzésen ment fel, és még nem érték el a Zawratot, amikor egyikőjük kicsúszott egy jeges hófolton, és már nem tudta lefékezni jégcsákányával az esést. A hírekkel ellentétben nem a széllökés sodorta le, ekkor ugyanis szélárnyékban voltak. A helikopter azt a két túratársukat szállította el, akik lemásztak hozzá. Ők szerencsére nem sérültek meg, nem kerültek kórházba.
A magas-tatra.hu olvasói és szerkesztői nevében ezúton is szeretném kifejezni részvétünket.

Posted In

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem értük még el a Zawratot (a kék jelzésen mentünk felfele), és a hegy tökéletes szélárnyékot biztosított. Egy jeges hófolton vágott át harmadikként, amikor megcsúszott. A csákánnyal próbálta lefékezni a csúszást. Három másodperc múlva eltűnt a perem mögött.
Nekem ő volt az életem, de a fájdalmamban több száz ember osztozik velem. Soha nem ismertem senkit, akit ennyien szerettek volna. Az ő fájdalmuk és szeretetük ad most erőt nekem.
A helikopter azt a két barátomat szállította be Zakopanébe, akik a hegyimentők megérkezéséig leértek hozzá. A hírekkel ellentétben nem sérültek meg, legalábbis nem fizikailag. A helikopter csak azért vitte őket Zakopanébe, mert Murowaniec mellett a szél miatt nem tudott volna leszállni.
Soha, soha ne becsüljétek alá a körülményeket, és ne kockáztassatok. Inkább legyetek túlbiztosítva, tűnjetek gyávának, vagy hülyének. Titeket is hazavárnak, ne érezze senki, amit most én...

Trailrider | 2008, november 4 - 00:33

Kedves Trailrider,

kérlek, fogadd őszinte részvétemet, ahogy mindenki más is, aki ismerte és szerette őt.

És köszönöm, hogy leírtad.

 

rekkared | 2008, november 4 - 01:33

Csatlakozom én is Rékához. Nagyon sajnáljuk, ami történt. :-(

Zoli | 2008, november 4 - 10:07

Szia Trailrider!

Őszinte részvétem.
Kérlek helyez el egy szál virágot a sírra az egész magas-tatra.hu közösség nevében.

sumesz | 2008, november 4 - 10:54

Szia!

Csatlakozom az előttem szólokhoz.
Részvétemet kívánom kifejezni!

catyus | 2008, november 4 - 12:37

Nagyon sajnálom...

termi | 2008, november 4 - 16:16

Andrea, atlantisz angyala

Kedves Zoli! Nem tudtál volna jobban vigyázni Natira, legfeljebb mindannyian szörnyethaltok Zawrat előtt. Az ő életének is Te voltál a csúcsa. Boldog volt veled, és a védőangyalod lesz mindörökké. Szerencsés ember vagy, hogy ezt a szerelmet megélhetted.

veled gyászolom egész életemben, az egyik legfontosabb ember volt, akit ismerhetek. Ajándék. Áldás. Angyal.

atlantisangel | 2008, november 11 - 00:10