Interjú Scheirich Lászlóval

Április 23-án, csütörtökön délután az Európa Rádió "SVÉDASZTAL" c. magazinműsorában 15-16 óra között beszélgetést hallhattok Scheirich Lászlóval, az "Emberek, sziklák, századok", illetve "A mi Magas-Tátránk" című kiváló Tátra-könyvek szerzőjével. A riporter: Sike Gábor.
Az Európa Rádió műsora Miskolc, Nyíregyháza, Kisújszállás, Záhony és Mezőkövesd térségében fogható. Interneten a www.euradio.hu címen hallhatjátok az online adást.

Scherich László poprádon élő hegymászó, nyugdíjas csillagász (a Lomnici-csúcson dolgozott sokáig), idegenvezető, a Tátra kutatója. A TANAP tagjaként a tátrai zergék számontartásával is foglalkozik. Nagyon nagy tudású ember és érdekes személyiség. Fotóit itt lehet megnézni (érdemes):
http://picasaweb.google.com/l.scheirich

Posted In

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kedves markow!

Ha hallgattad Scheirich Lászlóval készített interjút, akkor hallottad, hogy Ő sem találkozott még medvével a Magas-Tátrában túrázás közben, csak a kukázó medvékkel. (Éppen az is elég lehet...) Egyébként ezen én elcsodálkoztam, mert azt gondoltam hogy ha valaki akkor Ő biztosan "összefutott" már velük, hiszen rengeted időt töltött a hegyen.

Az öcsém egyik haverja egyébként nemrég látott egy medvét a hegyen. Azt mondta hogy le is lett fényképezve. Remélem sikerül megszerezni a képet, és akkor belinkelem.

Én múlt héten csütörtökön jártam a Hosszú-tavi menháznál. Nem gyengén leégtem (a naptól), de ez az én hibám volt... Ha valakit esetleg érdekel, íme egy pár kép a túráról: http://www.freeweb.hu/tercif/tura/magastatra/20090416/Pics/index.html

termi | 2009, április 26 - 19:02

Sziasztok!
Pont Scheirich Laci küldte nemrég ezt a képet:

Ezt írta: "En az Szileziai-haz ebedlojeben voltam az uveg mogott
a fiatal macko pedig kint a nyitott tereszon."
Ennek ellenére én is azt gondolom, hogy a Magas-Tátra nem feltétlenül az a hely, ahol medvetámadástól kéne tartani.

Zoli | 2009, május 8 - 10:27