Beszámoló a konferenciáról

A Turista Magazin, a Magyar Természetbarát Szövetség és a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal 2009. november 20-án nemzetközi konferenciát rendezett "Magas-Tátra – 5 évvel a természeti katasztrófa után" címmel az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Házban.
A konferenciát Peter Weiss, a Szlovák Köztársaság magyarországi nagykövete
köszöntötte és nyitotta meg. A konferencián az érdeklődők elsőként a Turista Magazin szerkesztősége által összeállított rövidfilmet láthattak a Magas-Tátráról. Ezután a sokunk által ismert és tisztelt Scheirich László, Poprádon élő Tátra-szakértő tartott előadást az 5 évvel ezelőtti természeti katasztrófáról, valamint az azóta eltelt időszak kármentesítéssel kapcsolatos történéseiről. A nagy sikerű előadás után dr. Juhász Árpád tartott rövid előadást a Magas-Tátra geológiai kialakulásáról, valamint feltárásának néhány érdekes momentumáról.
Az előadások után hármas megnyitóra került sor. Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter nyitotta meg a dr. Katona István tátrai festményeiből rendezett kiállítást. Ezzel együtt látható a kiállítóteremben Kunos Gábor értékes tátrai képeslapgyűjteményének néhány száz darabja, valamint a Turista Magazin által meghirdetett Magas-Tátra fotópályázat díjnyertes fotói.
A konferencia a fotópályázat díjainak átadása után állófogadással ért véget.
A festmény-, képeslap- és fotókiállítás november 30-ig tekinthető meg.

A beszámolóért köszönet Nagy Árpádnak!

Posted In