Szilveszter!

Jó tanácsok stb.

Posted In

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Üdv mindenkinek!
Sikerült nagyon jó áron, nagyon jó helyet találnunk haverokkal a szilveszteri napokra! Bilikovában szállunk meg 4 napot a turista "részen". Tud valaki erről bővebb dolgot mondani, hogy néz ki stb? (elvileg 2éve újították fel)
A másik kérdésem, hogy mennyire van lehetőség túrákra? főleg menedékházak érdekelnének bennünket. Azt tudom, hogy a Zamkovskeho és a Rajnerova járható ez idő tájt is. A többivel mi a lehetőség? December-január tájban még sosem voltam a Tátrában! Gondolom hólánc erősen ajánlott :)Egyéb jó tanács?
Esetleg lesz valaki közületek ugyanott? :)
Markow

markow | 2010, december 15 - 09:36

Szia!
A Bílik-házban még nem voltunk, de még idén télen el szeretnénk menni mi is :-)
Téligumi, hólánc, hólapát mindenképp legyen.
Ami a túrázást illeti, ha a lavinahelyzet engedi, a Rysy-ház kivételével mindhez felmehettek télen is. Van itt a honlapon is több téli túrabeszámoló, pl.:
http://magas-tatra.hu/node/275
http://magas-tatra.hu/node/173

Zoli | 2010, december 17 - 15:05

Sziasztok!
Töltöttem egy pár napot a Bílik házban.A szobák abszolút megfelelőek. Tisztaság,tusoló minden szobában...A konyhájuk szerintem a legjobbak közé tartozik,beleértve a kiszolgálást is.
Arról nem is beszélve hogy szuper kiinduló pont a túrázásokra.5 menedék ház 3 nap alatt! Feltétlenül ajánlom a hágó vasakat, mivel hogy a hó alatt a azért már jeges-csúszós a talaj. Téry,és a Rabló házhoz biztonságot nyújthatnak.
2009.jan.2-án felmentem a Rysy menedékházba. Aznap zárták le a "Szilveszteri buli" után. A láncok már jég alatt voltak,de az előmenetelt segítették a frissen kifeszített kötelek.Viktor -a menedékház vezetője elmondta,hogy ha 15 fő lefoglalja a menedékházat,akkor télen is megnyitja a turisták-hegymászók részére.
Mindenkinek kellemes ünnepeket és szép napokat kívánok a Magas Tátrában. Nóra

Nóra | 2010, december 18 - 00:03

Na, milyen volt a szilveszter a Bílik-házban? Kérjük az élménybeszámolót :-)

Zoli | 2011, január 13 - 17:54

Markow! Irtam Neked a Skype-n,de eddig még nem jelentkeztél.Szerettem volna tudni,hogy sikerült a szilveszter Hrebienokon /Tarajkán/.Remélem megkóstoltátok a brynzové haluskyt /juhtúrós nokedli/.Itt készitik szerintem a legjobban az egész környéken.Várjuk a beszámolódat!
Júlia

S.Júlia | 2011, január 15 - 17:52

Sziasztok!
Először is elnézést, hogy csak most írok.
Nagyon jól éreztük magunkat ezen a 4 napon, szerencsére nem volt olyan hideg, de nem is volt annyira meleg, hogy olvadástól, lavinától kellett volna félnünk. Első nap 4 fele érkeztünk Ótátrafüredre, ahol kb fél óránk volt parkolót találni mivel nem lehet felmenni kocsival a Bilik-házhoz. Elvileg aki a Bilikben szállt meg, annak ingyenes parkolás adatott, de ez nem teljesen így van mivel kedvezményes napi 4EUR-ért parkolhattunk le.
Első nap pihentünk, megittünk 1-2sört, jól éreztük magunkat. A szállásról annyit, hogy a 8fős turista részt kaptuk meg. Aki még nem járt itt, annak mondom, hogy egy külön élmény, 4 franciaágy egymás felett :) Nekem szeméy szerint sokkal jobban tetszett mint egy húdeszuper hotelszoba.
Második nap elindultunk a Zámkovsky-házhoz, nem terveztünk nagy túrát, mivel este ünnepelni szerettünk volna :) Útközben a Rajner kunyhóban pihentünk meg 1-2 teára. Nagyon sok turista volt, tele voltak a pihenők.
A szilveszterről annyit, hogy 20EUR-t kellett befizetnünk plusszban, ezért az árért kaptunk némi italt, meg egy nagyon finom svédasztalos vacsorát. Mivel csak mi voltunk magyarok ezért mi a vacsora idejére nem az étteremben kaptunk helyet, hanem a Bilik aljában lévő borospince helységben lehettünk. Sokkal jobban tetszett, kis fa ülőkék, prémek, kandalló....:) A bulira felmehettünk, sokat táncoltunk, kedves volt majdnem mindenki, jól éreztük magunkat.
Harmadnap a többiek nem tudtak felkellni :), ezért egyedül indultam neki a Térynek. Hát nem volt egyszerű egy túra, nagyon csúszott minden, nagy hó volt és (most meg fogtok kövezni!!!) hágóvas nélkül vágtam neki. Utólag tudom, hogy hatalmas butaság volt, mert volt egy hely ahol megcsúsztam.... Az élmény viszont pótolhatatlan volt, aki esetleg még nem volt, annak ajánlom, hogy mindenképpen menjen ki, gyönyörű az egész.Bár elég megterhelő fizikálisan, de ilyenkor az ember elfelejti hogy fáradt lenne :)
A juhtúrós sztrapacskát sikerült egyik este megkóstolnunk, tényleg nagyon finom volt. :)
Nyáron mindenképpen szeretnék a záróvizsgám után kimenni egyik jó barátommal. Végig akarjuk járni az összes menedékházat. Ha van kedve valakinek csatlakozni, szívesen várjuk!
UI: skypeon már elérhető vagyok.

markow | 2011, február 2 - 20:40

Köszi, ez tényleg jó lehetett! Réka még 2009-ben kapott tőlem a születésnapjára egy hétvégét a Bílik-házban, de még mindig nem mentünk el, most kedvet csináltál hozzá :-)

Zoli | 2011, február 3 - 12:44

A hétvégén a Téry-menházban szálltunk meg ismerősökkel. De nem is ez a lényeg, hanem hogy most először láttam rókát a Tátrában. A Téry-hez vezető nagy lejtő előtti vízszintes terepen. Gyorsan fel is tettem róla egy pár képet ideiglenesen: https://picasaweb.google.com/inflamester/2011040203MagasTatraTeryMenhaz#

termi | 2011, április 6 - 21:38

Ez nagyon tetszik, ki is tettem hírnek :-) A többi képed is nagyon szép, gratulálok. Tök szomorú, hogy alig van már hó, 2007-ben még április 30-án is téli körülmények között lehetett mászni:
http://magas-tatra.hu/node/104

Zoli | 2011, április 7 - 15:08