Poprád

Közlekedési káoszt okozott a havazás Szlovákiában

[inforadio.hu] Szlovákiában is komoly fennakadásokat okoz a közlekedésben a sűrű havazás. A Tátra környékén vasárnap este óta több mint 30 centiméternyi hó esett
A legsúlyosabb a helyzet a Szepesség térségében, ahol több kamion keresztbefordult a behavazott, síkos úton, ezért néhány fő útvonalat le kellett zárni. Egy időre lezárták a hegyi átkelőt Dóvalnál (Donovaly, 960 m) és az Ördöglakodalma-hágón (Čertovica, 1238 m) is, mert a nagy mennyiségű hó miatt több fa az útra dőlt.
A Tátra térségében, Poprád környékén több mint 30 centiméternyi hó hullott, és még mindig havazik, az itteni útinform jelentése szerint hatalmas torlódások alakultak ki, számos baleset történt, a forgalom pedig érezhetően lelassult.

Forrás:
http://inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-396481

Posted In

233 km-es országúti kerékpáros maraton a Tátra körül

[velo.hu] Augusztus elsején, szombaton kerül sor a szlovák és lengyel területen haladó, Tátra körül megrendezett, 233km-es országúti maratonra, melyhez kedvcsináló gyanánt a velo.hu összeszedte a legfontosabb információkat.
A verseny két távon kerül megrendezésre: a bátrabbak Poprádról kiindulva az egész Tátra megkerülését tűzhetik ki célul maguk elé, melynek során a kerekesek Lengyelország, Zakopane érintésével térnek vissza Poprád városába 233 km megtétele után.
Egy rövidebb, 100km-es távot is kijelöltek azonban a szervezők, melynek rajtja és befutója is szintén Poprádon lesz. A 100km-es táv Poprád – Lysa Polana – Poprad útvonalon halad majd.
A rajtra mindkét táv esetében 8h15-kor kerül sor.

A teljes cikk itt olvasható:
http://www.velo.hu/index.php?modul=hir&kod=6035&katkod=2&kezd=0

Posted In

II. Erzsébet október 24-én látogat a Tátrába

Kialakult a brit királyi pár programja a Magas-Tátrában.
A látogatás elején rövid sétát tesznek Ótátrafüreden, majd Tarajkára szállítják őket. Itt akár egy kisebb gyaloglás is szerepelhet a programban, hiszen a királyi pár emléktáblát fog leleplezni a Rainer-kunyhónál (Rainerova chata, .
A szervezők hat sátrat állítanak fel, ahol bemutatják a „tipikus tátrai” emberek mindennapjait. Magashegyi hordárok, erdészek, a Nemzeti Park szakemberei és hegyivezetők is elkísérik a vendégeket. A zenéről gorál zenekar és a csorbai (Strba) furulyaegyüttes gondoskodik majd.
Az ünnepség után II. Erzsébet Poprádra látogat, ahol a Krivánt ábrázoló képet kap a helyiektől, férje pedig Ótátrafüreden marad, ahol jellegzetes hegyi kalapot és fokost kap ajándékba.

Forrás: http://www.nyarilap.hu/roeviden/roevid-hirek/
863-ii-erzsebet-otatrafueredre-latogat-oktober-24-en

Posted In